Tango

Tango

Ovo je jedan kratki blog o tome kako mi desila ljubav prema konjima. Usput budi rečeno, ovo mi je prvi blog koji pišem. E pa da krenem od početka, ljubav prema konjima u mom životu je krenula upoznavanjem sa tada vrlo nestašnim i razigranim dvogodišnjim pastuhom Tangom.
To ime Tango je dobio od mene a prije toga je prvo bio Petko jer se rodio u petak ujutro i našao ga naš čika Zijo u boksu pored majke Ukrine, pa je njegov tadašnji vlasnik a moj dobar drug došao na ideju da mu da ime Šaban.

Mislim da Tango nema pojma koliko je bio sretan kada smo mu konačno na boksu napisali njegovo današnje ime.
Inače Tangova mama je najpoznatija BiH konjska glumica a glumila je u svim filmovima koji su snimani u Sarajevu u poslijeratnim godinama do 2010. Danas Ukrina živi u Americi i tu i tamo pošalje Tangu koji email da se raspita kako mu je 😊

Imali smo ja i Tango svoje avanture, par puta sam letio sa njega dok je bio pastuh jer mu se nije dalo da mu neko sjedi na leđima, zatim super avantura nekoliko dana jahanja od Sarajeva do Ajvatovice, samostalni cjelodnevni izleti iznad Sedrenika na Crepoljsko i mnogo drugih zajedničkih poduhvata.

Tango 4Danas je Tango vrlo ozbiljan školski konj i usrećio je puno mladih jahača u školi jahanja i jahaćim kampovima LazyHorse. Svi znaju da rado galopira, voli preskakati prepone, uživa u jahaćim turama po prirodi pa se uglavnom danas jahači otimaju za njega … zna to Tango pa se malo folira u štali 😊

 

TangoJa danas uglavnom jašem na svom drugom konju koji se zove Monarh (Moki), ali prva ljubav je prva ljubav, za mene je to najljepši lipicaner na svijetu Tango.

ReklamaPansion za konje Lazy Horse
ReklamaJahanje u prirodi
ReklamaŠkola jahanja Lazy Horse
ReklamaNeed a ride to ride
PODIJELI
Rasim Jusufović
Dugogodišnji zaljubljenik u konje i jahanje u prirodi. Certificirani facilitator za metodu integriranog učenja sa konjima (Calgary, Canada), Operativni trener konjičkih sportova (Fakultet sporta Novi Sad), licencirani jahač (Hrvatski Konjički Savez) te takmičar u disciplini daljinskog jahanja (SKO BiH).