Preponski turnir Konjičkog kluba Stina

reponski turnir Konjickog kluba Stina 2017

Nekoliko riječi o domaćinu:

Konjički klub “Stina“

Konjički klub “Stina“ postoji i uspješno djeluje  još od 2009 godine.

Bavljenjem konjičkim sportom na jedan drugačiji i zanimljiv način pružamo mogućnost mladima da borave na sviježem zraku i bave se sportom daleko od zadimljenih kafića, kladionica i ostalih društveno nametnutih-ne zdravih hobija. Osim škole jahanja organiziramo i rehabilitacijsko jahanje za osobe s posebnim potrebama, i veselimo se pomoći svima kojima možemo. Za potrebe rehabilitacijskog jahanja klub uvijek na raspolaganju ima konja koji je obučen i prikladan za obavljenje istoga. Iako je za rehabilitacijsko jahanje potreban konj, vodič i instruktor ovakve sate ne naplaćujemo; to radimo isključivo iz dobre volje i željom za pomoći drugima, i rado odvojimo vrijeme za djecu koja dolaze na terapiju s konjima.

Osim što smo bili organizatori i domaćini Balkanske lige u daljinskom jahanju kao i Državnog prvenstva u daljinskom jahanju, dugogodišnji članovi našeg kluba imali su čast da nekoliko godina za redom budu članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine u konjičkim disciplinama te predstavljaju našu državu na međunarodnim natjecanjima. Iako očekivanja za Konjički klub iz malog mjesta nisu bila velika, nadmašili smo ih te se doma vraćali sa peharima i medaljama kao prvoplasirani na natjecanju najboljih jahaćih parova regiona. Ponosni smo na činjenicu da su naši članovi i polaznici škole jahanja ostvarili zapažene rezultate i za to dobili priznanja i nagrade, kako na državnom tako i na međunarodnom nivou u nekoliko konjičkih disciplina. Naslov Državnog prvaka prvi put smo osvojili 2010. godine, a još uvijek smo u samom vrhu konjičkog sporta sa najuspješnijim konjima i jahačima. Klub je ponosan na sve nagrade, priznanja, pohvale, zahvalnice i statue koje posjeduje, između ostalog priznanje za „Apsolutno najuspješnijeg jahača i konja godine“, „Najuspješniji klub godine“, „Najuspješniji jahač godine“, a ponosni smo i što je baš Konjički klub Stina bio nominiran za najuspješniji sportski klub ispred Saveza konjičkih organizacija Bosne i Hercegovine te Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine. Osim zavidnih rezultata, svojim radom i organizacijom mnogobrojnih manifestacija svake godine u Grude dovodimo najuspješnije jahače nekoliko država, promoviramo zdrav život, bavljenje sportom i motiviramo mladež za bavljenje ovim izvrsnim i neobičnim sportom, a Konjički Klub Stina postao je sinonim za Općinu Grude.

Svojim nesebičnim zalaganjem kroz sve ove godine želimo svima približiti ovaj sport i zainteresirati veći broj mladih da se počnu baviti ovim sportom i da zavole ovaj sport baš kao i mi. Baš iz tog razloga u Nedjelju, 30.04.2017. Konjički Klub Stina otvara sportsku sezonu 2017. Preponskim turnirom i svima Vama želi srdačnu dobrodošlicu.

Kao i svake godine do sada, okupit ćemo samo najuspješnije jahače i konje iz Bosne i Hercegovine i susjednih država koji će se imati priliku okušati na Preponskom turniru i birati između nekoliko utakmica:

 1. Kaprili test za početnike (kavalete na tlu+jedna prepona visine cca 20cm)
 2. Visina parkura: 30-40 cm
 3. Visina parkura: 50-60 cm
 4. Visina parkura: 80-100 cm

U duhu dobrog domaćina, smještaj za konje na dan turnira omogućava Vam organizator, a za sva dodatna pitanja, informacije i rezervacije stojimo Vam na raspolaganju na broj: 063 617 703.

Nadamo se da smo ovim malim opisom našeg rada i naših postignuća i Vama pobliže, približili ovaj sport, nadamo se da smo Vas zainteresirali te da ćete u skladu s mogućnostima podržati ovaj sportski događaj.

 

Suma-sumarum:

Mjesto održavanja natjecanja: Konjički klub Stina

Datum održavanja natjecanja: 30.04.2017. godine (Nedjelja)

Vrijeme početka natjecanja: 13:00h

Tehnička konferencija: 11:00h

Disciplina turnira: Preponsko jahanje

Podloga: Pjesak

Vrste prepona: sigurnosne prepone, x pismo, stacionate i okseri

 

Visine utakmica:

 1. Kaprili test za početnike (kavalete na tlu+jedna prepona visine cca 20cm)
 2. Visina parkura: 30-40 cm
 3. Visina parkura: 50-60 cm
 4. Visina parkura: 80-100 cm
 5. Definitivni rok za prijavu: 20.04.2017. godine
 6. Način prijave: e-mailom na adresu: konjickiklubstina@gmail.com
 7. Odjeća za turnir: Bijele jahaće hlače, bijela košulja, crni sako, kaciga je obavezna za sve natjecatelje, a prsluk (body protector) je obavezan za uzrasnu kategoriju djece.
 8. Sudije: Katica Vlašić + pomoćne sudije
 9. Manjež je otvoren za trening od ranih jutarnjih sati po klubskim ekipama
 10. Kotizacija za utakmicu iznosi: 10KM
ReklamaNeed a ride to ride
ReklamaJahanje u prirodi
ReklamaPansion za konje Lazy Horse
ReklamaŠkola jahanja Lazy Horse
PODIJELI
Marija Pejic
Trener jahanja u Konjičom klubu Stina, diplomant studija konjičkog menadžmenta u Irskoj, međunarodni trener i sudac konjičkih sportova i jedna od najuspješnijih jahačica u BiH.