Dresurno takmičenje “Pegasos 2017”

Dresurno takmičenje Pegasos 2017

Ovogodišnja sezona dresurnog jahanja počet će u nedjelju, 04.06.2017. u Konjičko rekreativnom centru „Pegasos“ u Ahatovićima, dresurnim takmičenjem „Pegasos 2017.“. Takmičenje je pod pokroviteljstvom Saveza konjičkih organizacija Federacije BiH, a u tehničkoj organizaciji Konjičkog kluba „Pegasos“ Sarajevo.

Pred glavnim sudijom iz Srbije, gospodinom Gršić Stipanom nastupit će takmičarski parovi iz Federacije BiH u kategorijama djece, juniora i seniora. Ove godine takmičenje će upotpuniti takmičarski parovi u kategoriji Terapijskog jahanja. Posjetioci će imati priliku uživati u vrhunskom konjičkom spektaklu, ali i družiti se sa ovim prelijepim životinjama.

Dresurno jahanje smatra se najvišim dostignućem uvježbanosti konja i “umjetnošću konjičkog sporta”, te se koristi kao temelj za sve druge discipline. Na takmičenjima, od konja i jahača se očekuje da izvedu serije unaprijed određenih figura, a sudije ocjenjuju tačnost, preciznost i uvježbanost konja i jahača. Visoku kvalitetu odaju lakoća, sklad, sloboda i pravilnost načina kretanja.

Dresurno takmičenje će se održati u nedjelju, 04.06.2017. godine, sa početkom u 11:00 sati. Ulaz je besplatan za sve one koji žele da nam se pridruže i podrže ovaj sportski događaj.

Emin Muratović
Predsjednik Konjičkog kluba „Pegasos“

ReklamaJahanje u prirodi
ReklamaŠkola jahanja Lazy Horse
ReklamaPansion za konje Lazy Horse
ReklamaNeed a ride to ride
PODIJELI
Adna Bahtic
Event manager na Jahaćem ranču Lazy Horse i generalni sekretar Konjičkog kluba „Sarajevo“. Dugogodišnji je jahač, zaljubljenik u konje i neizostavna karika tokom dječijih jahaćih kampova.