Održana tradicionalna endurance utrka Konjičkog kluba Stina

endurance utrka Konjickog kluba Stina 2

U Sovićima kod Gruda 10.-11.06.2017.god.,  u organizaciji Konjičkog kluba Stina, održano je Otvoreno takmičenje ”Stina 2017”.

Na takmičenju su učestvovali konjički klubovi iz BIH kao i gosti iz Crne Gore. Održana je takmičarska utakmica na 80 km i kvalifikacijske utakmice na 20 i 40 km. Jahači su imali priliku jahati endurance stazom ravničarskog tipa, kroz predivne i zahtjevne predjele Hercegovine, tačnije kroz Bekijsko polje, duž rijeke Matice i pored jezera Krenica. Istom stazom se jahalo Državno prvenstvo, utakmice međunarodnih liga-Balkanske lige, kup BiH, liga Prijateljstva.

endurance utrka Konjickog kluba StinaNa takmičenju su ostvareni slijedeći plasmani: I mjesto Dino Falan na grlu Kamal iz konjičkog kluba Basquil, II mjesto Melani Pejić na grlu Kadija iz Konjičkog kluba Stina i III mjesto je osvojila Emina Mršo na grlu Dorina iz Planinskog konja. Prestižnu nagradu Best Condition dobio je punokrvni Arapski konj Kamal za izvrsnu kondiciju koju je pokazao tokom takmičenja.

Čestitke pobjednicima i svim učesnicima, a posebno organzatorima na izvrsno održanom sportskom događaju.

ReklamaŠkola jahanja Lazy Horse
ReklamaJahanje u prirodi
ReklamaNeed a ride to ride
ReklamaPansion za konje Lazy Horse
PODIJELI
Selma Jusufović
Suosnivač ranča za konje Lazy Horse i voditelj jahaćeg kampa za djecu. Po profesiji je doktor medicine, bavi se rekreativnim jahanjem 6 godina, a konje voli oduvijek.